Foto: AFP/Scanpix
Francija veikusi savus pirmos gaisa uzlidojumus teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" pozīcijām Sīrijā, svētdien paziņojis prezidenta birojs.

Uzlidojumi veikti mērķiem, kas identificēti izlūkošanas misijās pēdējās divās nedēļās, atklāja prezidenta birojs, piebilstot, ka operācija saskaņota ar reģionālajiem partneriem.

Francijas prezidents Fransuā Olands vēlāk paziņoja, ka gaisa uzbrukumos pilnībā iznīcināta "Islāma valsts" kaujinieku treniņu nometne Deir ez Zorā, Sīrijas austrumos.

Uzlidojumus veikušas sešas franču lidmašīnas, tostarp iznīcinātāji "Rafale", atklāja prezidents, piebilstot, ka nākamajās nedēļās varētu sekot vēl citi uzbrukumi.

Prezidenta birojs ziņoja, ka izlūkošanas misijas pirms uzlidojumiem veiktas kopā ar koalīcijas partneriem, bet Francijas premjerministrs Manuels Valss uzsvēra, ka gaisa uzlidojumus Francija veikusi pati saviem spēkiem.

Parīze ir iesaistījusies ASV vadītajā koalīcijā pret "Islāma valsti" un pēdējo gadu piedalījusies uzlidojumos grupējuma pozīcijām Irākā, bet līdz šim nebija veikusi uzlidojumus Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!