Foto: AP/Scanpix
ASV ir sākusi izmeklēt gaisa triecienus Afganistānas pilsētai Kunduzai, kur tika bombardēta mediķu organizācijas "Medecins Sans Frontieres" ( "Ārsti bez robežām", MSF) slimnīca, paziņojis Baraks Obama, vēsta BBC.

Uzlidojumos Kunduzā boja gājušo skaits pieaudzis līdz 19 cilvēkiem, un pastāv aizdomas, ka gaisa triecienus varētu būt veikuši ASV spēki. ASV armija ziņo, ka uzlidojumi tika mērķēti teroristu grupējumam "Taliban" pilsētas ziemeļos.

ASV prezidents Obama izteica visdziļāko līdzjūtību, un viņš pieprasa pilnīgu faktu izklāstu par šo uzlidojumu. Tikai tad tiks izdarīts galīgais spriedums.

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) šādu uzlidojumu nosauca par nepiedodamu un, iespējams, noziedzīgu. ANO ģenerālsekretārs Bans Kimuns aicinājis veikt rūpīgu un objektīvu izmeklēšanu.

Bojā gājušu vidū ir septiņi pacienti un 12 MSF darbinieki. MSF traumu centrs Kunduzā ir vienīgā medicīnas iestāde reģionā, kas var aprūpēt lielākus ievainojumus.

Kunduzā notiek smagas kaujas kopš "Taleban" kaujinieki pirmdien veica ofensīvu provinces galvaspilsētā, kas kļuva par pirmo lielpilsētu, kuru kaujinieki pārņem savā kontrolē kopš 2001.gada. Ceturtdien Afganistānas spēki paziņoja, ka ir atguvuši kontroli pār pilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!