Ķīnas lielpilsētā Uhaņā pagājušajā nedēļā ar valdības atbalstu atvērts "Komunisma atrakciju parks", ziņo ārvalstu mediji.

Šī vieta gan nelīdzinoties lielākajai daļai citu atrakciju parku - tajā ir mazāk pašu atrakciju, bet vairāk pamācošu informācijas stendu un savdabīgu figūru, raksta "Vice". Portāls norāda, ka cilvēki tajā var klīst, apskatot krūmus, kuri apcirpti tā, lai veidotu komunisma ideju lozungus, multiplikācijas varoņiem līdzīgas komunisma cēlāju - karavīru un dažādu profesiju pārstāvju - figūras, kā arī dažādas plastmasas, akmens un metāla skulptūras, kuras skaidro un sludina komunisma mērķus.

300 000 kvadrātmetrus plašā teritorija Uhaņā esot veidota, ņemot vērā pieaugošo cilvēku interesi par atrakciju parkiem un valsts īstenoto nacionālās ievirzes tūrisma objektu bumu. Šo vietu dizaineri veidojuši, rēķinoties, ka "gan vecāka gadagājuma, gan pusmūža un jaunākās paaudzes cilvēki, kā arī bērni to varēs apskatīt, tajā atpūsties un identificēties ar sociālisma pamatvērtībām," apgalvojot parka veidotāji.

"Bloomberg" ziņo, ka šogad vien Ķīnā atvērtas aptuveni 100 jaunas tā dēvētā "sarkanā tūrisma" apskates vietas. Tas sakrīt ar prezidenta Sji Dziņpina ideju celt patriotisma apziņu. Atsaucoties uz viņa pērnā gada sākuma teikto publisko runu, tā jābalsta uz "sarkanajām bāzēm un patriotisku izglītību no vienas un sarkano tūrismu no otras puses".

Līdz šim parks no vietējiem iedzīvotājiem sociālajos tīklos saņēmis visai bargu kritiku. Tas kritizēts gan par "smadzeņu skalošanu", gan izmaksām tā celšanai, kuru apmērs gan nav zināms, gan par labas zemes izmantošanu šādam projektam, raksta "Vice".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!