Foto: AFP/Scanpix

Turcijas galvaspilsētā Ankarā notikušo teroraktu, kurā nogalināti 97 cilvēki, ir sarīkojuši divi spridzinātāji pašnāvnieki vīrieši, svētdienas vakarā pavēstīja premjerministra Ahmeta Davutolu kanceleja.

"Turpinās darbs, lai identificētu abu teroristu vīriešu līķus, kas [sestdien] sarīkoja spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumus," teikts premjera kancelejas paziņojumā.

Paziņojumā arī teikts, ka teroraktā nogalināto skaits ir pieaudzis līdz 97 cilvēkiem. Iepriekš bija ziņots par 95 upuriem.

92 no nogalinātajiem ir identificēti, bet pārējo piecu identificēšanas mēģinājumi vēl turpinās.

Kurdus atbalstošā Tautas demokrātiskā partija (HDP) bija paziņojusi, ka teroraktā nogalināti 128 cilvēki, tomēr varas iestādes to neapstiprināja.

Sprādzieni notika sestdien pie Ankaras galvenās dzelzceļa stacijas. Atbildību par šo teroraktu, kas ir lielākais pēdējo gadu laikā upuru skaita ziņā, neviens grupējums vēl nav uzņēmies.

Eksplozija notika vietā, kur sestdien bija plānots pret valdību vērsts miera mītiņš, kuru organizēja kreisi noskaņotas organizācijas, lai nosodītu pieaugošo vardarbību starp kurdu nemierniekiem un Turcijas drošības spēkiem.

Vairāku valstu par teroristisko organizāciju atzītā "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK) sestdien izsludināja "bezaktivitātes stāvokli" pēc mēnešiem ilgiem uzbrukumiem Turcijā, solot visas ofensīvas darbības apturēt pirms 1.novembrī gaidāmajām parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām.

Jau bija izskanējuši pieņēmumi, ka PKK paziņos par jaunu pamieru, lai veicinātu kurdus atbalstošās Tautas demokrātiskās partijas (HDP) popularitāti pirms vēlēšanām.

Nemiernieki kopš jūlija beigām gandrīz ik dienu rīkoja uzbrukumus drošības spēkiem, kuros gāja bojā vairāk nekā 140 Turcijas policistu un karavīru. Pirms tam divus gadus bija ievērots pamiers.

Turcijas valdība ir paziņojusi, ka tās gaisa triecienu kampaņā pret PKK gājuši bojā vairāk nekā 1700 kurdu kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!