Foto: DELFI
Izraēlas karavīri un ebreju kolonists sestdien nošāva trīs palestīniešus, kas mēģināja sadurt ebrejus Austrumjeruzalemē un Jordānas rietumkrastā, paziņoja armija un policija.

Pirmajā uzbrukumā palestīnietis neveiksmīgi mēģināja sadurt ebreju kolonistu Jordānas rietumkrasta Hebronas pilsētas centrā netālu no anklāva, kur armijas apsardzībā dzīvo 500 ebreju kolonisti.

Kolonists atbildēja, atklājot uguni uz uzbrucēju, un viņu nošāva. Palestīniešu ziņu avoti informēja, ka uzbrucējs bijis 18 gadus vecs jaunietis Fadels al Kavatsmi.

Otrā uzbrukumā palestīniete viegli sadūra rokā Izraēlas armijā dienošu sievieti, kas apsargāja Hebronas ebreju anklāvu, bet sadurtā izraēliete nošāva uzbrucēju. Palestīniešu mediji ziņoja, ka uzbrucēja bijusi 16 gadus veca.

Trešais uzbrukums notika Austrumjeruzalemē, kad kāds palestīnietis mēģināja sadurt Izraēlas karavīru armijas kontrolpunktā, bet karavīri uzbrucēju nošāva. Šis uzbrukums notika ebreju apmetņu rajonā Armonhanecivā.

Pēdējās divās nedēļās Izraēlā un Jordānas rietumkrastā ir notikuši palestīniešu uzbrukumi, kuros nogalināti septiņi izraēlieši un vairāki desmiti ievainoti, bet gājuši bojā arī 40 palestīnieši un ievainoti vairāki simti.

Šī vardarbība ir izraisījusi bažas, ka varētu izcelties trešā palestīniešu intifada (sacelšanās) pret izraēliešu okupāciju.

Palestīniešu intifadās no 1987. līdz 1993.gadam un no 2000. līdz 2005.gadam tika nogalināti tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!