Foto: AFI

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite intervijā Izraēlas plašsaziņas līdzekļiem uzsvēra, ka ir jāņem vērā Krievijas prezidenta Vladimira Putina darbi, nevis vārdi.

Tādu atbildi Grībauskaite sniedza, kad ziņu kanāls "i24news.tv" lūdza viņu sniegt padomu Izraēlas premjerministram Benjaminam Netanjahu attiecībās ar Krieviju.

Grībauskaite sacīja, ka "ierasti savā pieredzē ar pašreizējo Krieviju Putina kunga vadībā mēs sakām: "Neticiet tam, ko viņi saka, vienkārši mēģiniet pārbaudīt, ko viņi dara". Viņa piebilda, ka Putina rīcība Sīrijā nav karš pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts", bet gan mēģinājums atbalstīt Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Viņa arī norādīja, ka Rietumiem vajadzētu vēlreiz padomāt par savu rīcību attiecībās ar Krieviju. Grībauskaite teica, ka līderības trūkums Rietumu pasaulē ir radījis vakuumu, kuru Putins mēģina aizpildīt.

"Domāju, ka līderības trūkuma problēma ir vērojama ne tikai jūsu reģionā, bet arī Eiropā, un tieši tādēļ situācija Ukrainā ir tik ļoti sarežģīta, joprojām ir sarežģīta situācija pie mūsu robežām, Kaļiņingradas [apgabalā], kur Krievija rīko mācības un mēģina mūs iebiedēt," sacīja Lietuvas prezidente.

"Domāju, ka Rietumi, kas mēģina tikai pieturēties pie sankcijām, iespējams, neizdarīja visu iespējamo. Ir haoss Lībijā, tagad mums draud, iespējams, vēl lielāks haoss Sīrijā. Tādēļ domāju, ka mums Rietumos ir jāpārdomā sava rīcība," secināja Lietuvas prezidente, kas šonedēļ bija vizītē Izraēlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!