Foto: Reuters/Scanpix

NATO dalībvalstu militārpersonas šī gada pirmajos astoņos mēnešos bija apmēram 10% no visiem Tallinas viesnīcu klientiem, informēja Igaunijas Viesnīcu un restorānu asociācija.

"Militārie tūristi veido lielu daļu no Tallinas viesnīcu klientiem. No vienas puses, tas ir labi, jo tas parāda mūsu valsts un mūsu partneru pūles valsts aizsardzības nostiprināšanai, bet no otras puses, tas rada vairākus mīnusus viesnīcu nozarei," otrdien paziņoja Igaunijas Viesnīcu un restorānu asociācijas priekšsēdētāja vietnieks Felikss Meguss, kurš ir arī viesnīcas "Nordic Hotel Forum" menedžeris.

"Viena no negatīvajām sekām ir tā, ka tūristi no tālākām valstīm izvairās no reģioniem, kuros ir redzama liela militārā personāla klātbūtne, jo uzskata, ka šādās vietās ir potenciālas briesmas," viņš skaidroja.

Otrkārt, kad Igaunijas gaisa spēku bāzē Emari tiks pabeigta bāzes paplašināšana, lai tajā varētu uzņemt NATO valstu personālu, Tallinas viesnīcu klientu skaits var samazināties pat par 10%.

Igaunijas Viesnīcu un restorānu asociācijas sniegtā informācija liecina, ka gada pirmajos astoņos mēnešos Tallinas viesnīcās nakšņoja apmēram tikpat cilvēku, cik pērn tajā pašā laika posmā.

"Tas viss ir militārā personāla uzņemšanas dēļ. Parasto tūristu skaits ir samazinājies. Skatoties uz priekšu, var redzēt daudzas negatīvas lietas," piebilda Meguss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!