Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas iznīcinātāji otrdien Sīrijā bombardējuši 24 objektus, pēc tam kad "opozīcijas pārstāvji" nodrošinājuši to koordinātes, paziņoja Maskava, pirmo reizi apliecinot, ka tā Sīrijā izvērstās spēku operācijas gaitā sadarbojas ar opozīciju.

"Visu šo mērķu koordinātes iedeva opozīcijas pārstāvji," sacīja augsta ranga armijas pārstāvis Andrejs Kartapolovs, tiesa gan, precīzāk neatklājot, tieši ar kuriem opozīcijas grupējumiem Maskava sadarbojusies.

Krievijas iznīcinātāji ar opozīcijas atbalstu veikuši uzlidojumus Palmīras, Deir ez Zoras, Itrijas reģionos un Alepo austrumos, iznīcinot "teroristu" komandpunktus, munīcijas noliktavas un pretgaisa artilēriju.

Kā norādījusi Maskava, tā ir izveidojusi "koordinācijas darba grupas" cīņai pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts", tomēr sadarbības partneru identitātes tiek turētas noslēpumā.

"Tik cieša sadarbība ļaus mums apvienot valdības karaspēka un citu Sīrijas patriotisko spēku, kas ir bijuši opozīcijā, pūliņus un rīkoties vienotā frontē pret kopīgo ienaidnieku - starptautisko terorismu," teikts Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Sīrijā kopš 2011. gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Krievijas armija 30. septembrī sāka gaisa spēku operāciju pret Sīrijas nemierniekiem, šādi sniedzot atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!