Foto: AFP/Scanpix

Lai uzlabotu nelegālo imigrantu plūsmas kontroli, Austrija sākusi ierīkot dzeloņstiepļu barjeras uz robežas ar Slovēniju, ziņo laikraksts "Kleine Zeitung".

Policijas preses pārstāvis norādīja, ka lielākajos robežšķērsošanas punktos tiek izveidoti uzbērumi, kas nostiprināti ar dzeloņstiepļu ruļļiem.

Austrijas kanclers Verners Faimans iepriekš kritizēja kaimiņvalsti Ungāriju par žogu būvēšanu uz robežām, norādot, ka Austrijas "tehniskie pasākumi" bēgļu un nelegālo imigrantu plūsmas ierobežošanai būšot citādi.

"Runa nav par barjeru uz robežas vairāku kilometru garumā. Mēs neiežogojam Austriju," pagājušajā mēnesī sacīja Faimans.

Austrijas iekšlietu ministre Johanna Mikla-Leitnere savukārt aizstāvēja jaunos pasākumus, norādot, ka "žogs nav slikta lieta".

"Ikvienam, kuram ir māja, ir dārzs un žogs," intervijā telekanālam ARD TV sacīja ministre.

Viņa skaidroja, ka "dārza žogs" nepieciešams, lai izlemtu, kuram ļaut ienākt un kuram nē.

Vācu politiķis Hanss Pēters Frīdrihs atbalstīja Miklas-Leitneres analoģiju, sakot: "Es nesaprotu, kādēļ notiek tāda žogu dēmonizēšana. Daudziem cilvēkiem ir žogi apkārt viņu dārziem."

"Būtiskais ir, ka tur ir arī dārza vārti, caur kuriem var atļaut cilvēkiem ienākt," viņš piebilda.

Savukārt Vācijas sociāldemokrātu (SPD) Bundestāga frakcijas vadītājs Tomass Opermans kritizēja Austrijas politiku, norādot, ka Austrija nepieturoties pie tā dēvētās Dublinas sistēmas un atsakās sūtīt bēgļus atpakaļ uz Slovēniju, bet tā vietā sūta tos tālāk uz Vāciju.

Tikmēr pirmdienas pēcpusdienā nelegālie imigranti postenī uz Austrijas un Slovēnijas robežas uzbruka Austrijas karavīram, kuram tika sagriezta seja un roka, ziņoja laikraksts "Kronen Zeitung".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!