Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas Jaundienvidvelsas štata policijai dots rīkojums nekavējoties šaut uz bruņotiem ekstrēmistiem, otrdien ziņo mediji.

Policijas savaldīšanas un sarunu politika atcelta pēc teroraktiem Parīzē, kur naktī uz sestdienu tika noslepkavoti 129 cilvēki.

Paziņojot par politikas maiņu, Jaundienvidvelsas štata policijas pārstāvis Niks Kaldass sacīja, ka ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) instruktori apmāca policistus ASV stila pieejā bruņotiem uzbrucējiem.

Kaldass norādīja, ka var rasties situācijas, kurās policistiem nepieciešams rīkoties, ne tikai savaldīt situāciju un mēģināt vienoties ar cilvēkiem, kas, kā to apliecināja Parīzes notikumi, negrib vienoties.

Austrālijas Drošības un izlūkošanas organizācijas (ASIO) vadītājs Dankans Lūiss pirmdien paziņoja, ka nevar garantēt, ka Austrālijā turpmāk nenotiks terorakti.

Pēdējo 12 mēnešu laikā Austrālijā bijuši trīs uzbrukumi ar upuriem un seši novērsti uzbrukumi, norādīja Lūiss, piebilstot, ka šādi incidenti notiek arvien biežāk.

Bijušais Austrālijas armijas komandieris Pīters Līhijs pirmdien ierosināja paplašināt policistu apmācību un to iespējas.

Intervijā ABC Radio viņš norādīja, ka uzbrukumi Parīzes koncertzālē "Bataclan" pierādījuši, ka "Daesh" ("Islāms valsts") teroristi neiesaistīsies sarunās un ir gatavi ātri pastrādāt slepkavības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!