Foto: AFP/Scanpix
Beļģijas galvaspilsētā un Eiropas Savienības centrālo iestāžu mājvietā Briselē svētdien turpinās specoperācija, kurā tiek meklēts Parīzes terorakta dalībnieks Salahs Abdeslams un viņa līdzzinātāji.

Kā iepriekš vēstīts, drošības dienesti bažījas, ka "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieki Briselē plāno īstenot uzbrukumu.

Kopš piektdienas pilsētā slēgts metro, kafejnīcas un restorāni, atcelti masu pasākumi. Sestdien Beļģija līdz augstākajai - ceturtajai - pakāpei paaugstināja terorisma draudu līmeni Briselē, bet pārējā valsts teritorijā noteikts trešais draudu līmenis.

Raidsabiedrība BBC atgādina, ka Abdeslama draugi informējuši, ka viņš atrodas Briseles apkārtnē un cenšas nokļūt Sīrijā.

Pagājušās nedēļas Parīzes teroraktu īstenotāji dzīvojuši Briselē, kur izplānojuši uzbrukumus, kuros gāja bojā 130 cilvēki.

"ABC News", atsaucoties uz Abdeslama paziņu teikto, vēsta, ka viņš slēpjas Briselē. No vienas puses Eiropas drošības iestādes plašā kampaņā cenšas sadzīt viņa pēdas, bet no otras - "Daesh" pārstāvji ir neapmierināti, ka terorists nedetonēja savu ar spridzekļiem aprīkoto vesti.

Beļģijas iekšlietu ministrs paziņojis Jans Jambons, ka aizdomās par teroraktu plānošanu tiek meklēti vairāki aizdomās turamie, vēsta aģentūra AP. "Diemžēl draudi ir lielāki nekā tikai šī viena persona," par Abdeslama meklēšanu teicis politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!