Japānas galvaspilsētas Tokijas skandalozajā Jasukuni svētnīcā, kurā tiek godināti 2,5 miljoni karos kritušo japāņu, tai skaitā 14 notiesāti kara noziedznieki, pirmdien nogranda sprādziens, bet tajā neviens netika ievainots, pavēstīja amatpersonas un mediji.

Sprādzienā tika bojāti un apdega svētnīcā esošas tualetes griesti un siena. Policija notikuma vietā atrada bateriju ar vadiem, tāpēc ir aizdomas, ka eksploziju var būt izraisījis spridzeklis.

Sprādziens notika, kad svētnīcu apmeklēja vairāk cilvēku nekā parasti sakarā ar ikgadējiem ražas svētkiem, ziņoja sabiedriskā raidkompānija NHK.

Policija ir sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai sprādziens bijis mērķtiecīgs uzbrukums. Svētnīca nebija saņēmusi nekādus draudus saistībā ar šo incidentu.

Japānas parlamenta konservatīvie deputāti regulāri apmeklē Jasukuni pavasara un rudens svētkos, kā arī Japānas sakāves Otrajā pasaules karā gadskārtās. Šo svētnīcu reizēm apmeklē arī Japānas premjerministri un ministri.

Citās Āzijas valstīs, sevišķi Ķīnā un Dienvidkorejā, Jasukuni tiek uzskatīta par kādreizējā Japānas militārisma simbolu un augsta ranga Japānas politiķu vizītes šajā svētnīcā tiek asi kritizētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!