Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Federālais muitas dienests izdevis slepenu rīkojumu neielaist valstī preces no Turcijas, radiostacijai "Govorit Moskva" pastāstījuši muitas brokeri.

Kā pastāstīja kāda importētāja pārstāvis, no šodienas muitnieki nepieņem deklarācijas visu kategoriju Turcijas preču noformēšanai un iesaka pārvadātājiem noformēt reeksportu. Oficiālus dokumentus par importa aizliegumu no Turcijas muitas darbinieki atsakās uzrādīt.

Avots muitas dienestā pastāstīja, ka muitniekiem dots rīkojums apskatīt visas kravas no Turcijas, bet pēc tam tās novietot noliktavā. Rīkojums attiecas uz visa veida transportu.

Otrdien pēc Krievijas bumbvedēja notriekšanas uz Sīrijas un Turcijas robežas bijušais Krievijas patērētāju aizsardzības dienesta "Rospotrebnadzor" vadītājs Genādijs Oņiščenko paziņoja, ka Turcijas produktu pircēji Krievijā atbalsta Turcijas armiju. Savukārt partijas "Taisnīgā Krievija" līderis Sergejs Mironovs pavēstīja, ka valsts var iztikt bez turku celtniekiem un produktiem.

Tajā pat dienā Kaļiņingradas apgabalā saistībā ar veterināro normu pārkāpumu tika aizturētas 162 tonnas vistas gaļas no Turcijas. Savukārt veterinārais un fitosanitārais dienests "Rosseļhoznadzor" noteica pagaidu aizliegumu ievest Krievijā Turcijas uzņēmuma "CP Standart Gida Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi" putna gaļu, jo tajā atrastas kaitīgas baktērijas.

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas bumbvedējs "Su-24", uzsverot, ka lidmašīna neesot pārkāpusi Turcijas robežu.

Krievijas amatpersonu sniegtā informācija liecina, ka viens no lidmašīnas pilotiem gājis bojā, bet otru pilotu izglābusi Sīrijas armija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!