Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdien Izraēlas varas iestādes konfiscējušas desmit teltis, kuras Starptautiskā Sarkanā Krusta Komiteja ziedoja Jordānas upes ielejā esošajiem palestīniešiem, atsaucoties uz Izraēlas cilvēktiesību grupu "B'Tselem", ziņo aģentūra "Albawaba".

"Šorīt, 2015. gada 30. novembrī, civilās pārvaldes un militārais personāls ieradās Jordānas upes ielejas ziemeļos esošajā al Hadidijas ciematā un konfiscēja desmit teltis, kuras iedzīvotājiem bija ziedojusi SSKK un vietējā padome pēc tam, kad Izraēlas varas iestādes pagājušajā nedēļa izpostīja viņu mājas."

Četras no teltīm kalpoja par mājokli 19 palestīniešiem, to skaitā sešiem bērniem, un pārējās sešas tika turētas rezervē. "Pašreiz ģimenes ir bez patvēruma," ziņo "B'Tselem".

Pagājušajā trešdienā Izraēlas militārie dienesti iznīcināja ceļu, kas ved uz ciematu, kā arī izpostīja mājokļus, noliktavas un mājlopu aplokus, atstājot ģimenes bez pajumtes.

Izraēlas civilā pārvalde arī 2011. gadā izpostīja šo ģimeņu mājās, taču tās tikušas uzbūvētas no jauna. "Attaisnojoties ar būvniecības likumu īstenošanu, Izraēla mērķtiecīgi samazina "C zonā" dzīvojošo palestīniešu skaitu, padarot viņu dzīves nepanesamas," raksta "B'Tselem" pārstāvis.

"Valdības politika, kura tiek sistēmātiski īstenota jau vairākus gadus, piespiedu kārtā pārvieto aizsargātās personas okupētājā teritorijā – tieši, izpostot viņu mājokļus, vai netieši, radot dzīvošanai neiespējamus apstākļus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!