Foto: AP/Scanpix

ASV izmeklētāji uzskata, ka Kalifornijas štata Sanbernardino pilsētā apšaudi sarīkojusī uzbrucēja Tašfīna Malika ir solījusi uzticību džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") līderim Abu Bakram al Bagdadi, piektdien ziņoja ASV mediji.

Izmeklēšanā iesaistīta amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, norādīja, ka Malika sociālās saziņas vietnē "Facebook" ir veikusi šādu ierakstu. To gan viņa ir darījusi kontā ar citu vārdu, vēstīja telekanāls CNN.

"Šobrīd mēs uzskatām, ka viņi paši drīzāk bija radikalizējušies un guvuši iedvesmu no grupējuma ["Islāma valsts"], nevis viņiem kāds lika sarīkot apšaudi," kāda amatpersona sacīja laikrakstam "The New York Times".

CNN, atsaucoties uz anonīmām amatpersonām, ziņoja, ka otrs uzbrucējs - ASV dzimušais Sajeds Rizvans Farūks - ārzemēs ir kontaktējies ar personām, kas tiek turētas aizdomās par terorismu, un radikalizējies pēc tam, kad pērn Saūda Arābijā apprecējās ar Maliku.

Vietējās mošejas, kuru Farūks apmeklēja, imams gan uzsvēra, ka Farūks nav izrādījis radikalizācijas pazīmes.

Laikraksts "The Times" rakstīja, ka ASV Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB) ir pieradījumi, ka Farūks gan ASV, gan ārvalstīs pirms pāris gadiem ir komunicējis ar ekstrēmistiem.

Jau vēstīts, ka Farūka un Malikas Sanbernardino pilsētā trešdien sarīkotajā apšaudē tika nogalināti 14 cilvēki, bet 21 tika ievainots.

Farūks un Malika apšaudē ar policiju gāja bojā.

Apšaude notika palīdzības centrā cilvēkiem ar attīstības traucējumiem Ziemassvētku ballītes laikā. to sarīkoja To sarīkoja bruņots Sanbernardino apgabala darbinieks un viņa sieva, uzbrūkot saviem darba biedriem no Sabiedriskās veselības departamenta, kuri rīkoja ballīti centra konferenču zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!