Foto: Reuters/Scanpix

Trīs mēnešus veca meitenīte un viņas vectēvs gājis bojā, kad viņi nonāca Turcijas drošības spēku un kurdu nemiernieku apšaudes krustugunīs Džizres pilsētā, svētdien paziņoja mediķi.

Svētdien kurdu apdzīvotajā pilsētā Turcijas dienvidaustrumos arī trīs karavīri gājuši bojā ceļmalā novietotas bumbas eksplozijā, ko sarīkoja kurdu nemiernieku kustība "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK).

Mazulīte Miraja gāja bojā pēc galvas traumas gūšanas, kad piektdienas naktī viņas māja tika apšaudīta ielu kauju starp Turcijas drošības spēkiem un PKK nemierniekiem laikā.

Viņas 73 gadus vecais vectēvs Ramzans Indže tika sašauts, kad nesa Miraju uz neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu, stāstīja aculiecinieki.

Zīdainis nomira notikuma vietā, bet viņas vectēvs vēlāk nomira slimnīcā, paziņoja mediķi.

Ģimene ir paziņojusi, ka uguns tika raidīta no Džizres valsts slimnīcas, kuru kontrolē Turcijas drošības spēki, puses.

Saspīlējums ir liels visos Turcijas nemierīgajos dienvidaustrumos, kur vairākās pilsētās, tostarp Džizrē, ir ieviesta komandantstunda ar mērķi izskaust PKK kaujiniekus no pilsētu centriem.

"Separātistu teroristiskas organizācijas pārstāvju" novietota bumba svētdien eksplodēja, kad bruņutransportieris devās gar Džizri, un uzbrukumā gāja bojā trīs karavīri, paziņoja armija, runājot par PKK nemierniekiem.

Vēl viens karavīrs un policists guva traumas, bet viņu dzīvības nav apdraudētas, norādīja armija.

Armijas ofensīva ir jauns saasinājums piecus mēnešus ilgušajās kaujās, kas atsākās pēc tam, kad jūlijā izjuka pamiers starp valdības un nemiernieku spēkiem.

Pilsētu, kurās ir komandantstunda, iedzīvotājiem draud pārtikas trūkums un problēmas ar ūdens un elektrības piegādēm. Daudzas mājas ir sabojātas apšaudēs.

Armija sestdien paziņoja, ka jaunākajā militārajā operācijā pret PKK kopš decembra vidus ir nogalināti gandrīz 200 kaujinieku.

Piektdien PKK nemiernieki ar tā dēvētajiem Molotova kokteiļiem uzbruka kultūras centram Širnakas pilsētā, un uzbrukumā tika ievainoti četri studenti, vēstīja valsts ziņu aģentūra "Anadolu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!