Ugunsgrēkā, kas izcēlies viesnīcā netālu no pasaules augstākās ēkas ''Burj Khalifas'' Dubaijā, ievainojumus guvuši vismaz 14 cilvēki, vēsta ārvalstu mediji.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju vieglus ievainojumus guvuši 14 cilvēki, savukārt kāds mediķis, kurš vēlējies palikt anonīms, ziņu aģentūrai "Reuters" atklājis, ka ir vismaz 60 ievainoto. Viņiem konstatēti viegli ievainojumi, kas gūti pulī evakuācijas laikā, kā arī no dūmu inhalācijas.

Ēkā nogranduši divi sprādzieni un liesmas turpina izplatīties, atsaucoties uz aculiecinieku pausto, vēsta raidsabiedrība CNN. "Ēkas kreisā puse ir pilnībā izdegusi," pastāstījusi raidsabiedrības "Al Jazeera" korespondente Diāna al Rifa.

Ugunsgrēks plosās viesnīcā "The Adress". Ēka ir 63 stāvus jeb 300 metrus augsta. Saskaņā ar pašreizējo informāciju, liesmas sākušās 20. stāvā un pārņemušas aptuveni 20 ēkas stāvus. No degošās augstceltnes kritušas atlūzas. Šobrīd nav zināms precīzs uguns izcelšanās iemesls, taču tā izcēlusies laikā, kad lielpilsēta gatavojusies svētku uguņošanai.

Visiem viesnīcas iemītniekiem izdevies veiksmīgi evakuēties, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji.

Maha Abouelnebina, kura dzīvo Dubaijā, raidsabiedrībai CNN pastāstījusi, ka liesmas pamanījusi vakariņu laikā. Viņa pamanījusi nelielas liesmas un nodomājusi, ka kāds kaut ko gatavo.

Pēc tam viņa sapratusi, ka sācies ugunsgrēks: "Ak, mans Dievs… Tā ir uguns… Mēs nolēmām iet prom."

Saskaņā ar viņas pausto viesnīcas personāls ļoti profesionāli palīdzējis cilvēkiem izkļūt no viesnīcas. "Viņi mūs ļoti mierīgi un ātri dabūja ārā. Mēs bijām pārsteigti par to, cik vienkārši tikām ārā no turienes," klāstīja sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!