Foto: AFP/Scanpix

Somijas premjerministrs Juha Sipila pārdomājis un atteicies no plāna piedāvāt savu lauku īpašumu kādai no migrantu ģimenēm, pirmdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka pērnā gada septembrī Sipila piedāvāja izmitināt patvēruma meklētājus savā lauku mājā. BBC vēsta, ka tagad viņu šo plānu atlikt pārliecinājušas drošības iestādes.

BBC atzīmē, ka kopš pērnā gada rudens Somijā mainījies vēlētāju viedoklis, kuri arvien biežāk iestājas pret patvēruma došanu bēgļiem.

Avīze "Iltalehti" šajās dienās vēstījusi, ka Somijas ziemeļu pilsētas Kempeles, kur atrodas premjera īpašums, iedzīvotāji pauduši bažas, ka bēgļu ierašanās šajā pilsētā izsauks asu nacionālistu reakciju un noziegumus.

2015.gadā aptuveni 32 tūkstoši cilvēku lūguši patvērumu Somijā, kas ir divas reizes vairāk, nekā prognozēts. Pilsētas varasiestādes brīdinājušas, ka aptuveni 20 tūkstoši cilvēku tiks deportēti.

Sipila svētdien paziņojis, ka viņa piedāvājums bēgļiem joprojām ir spēkā, un, līdzko drošības situācija uzlabosies, bēgļu ģimene varēs ievākties viņa lauku mājā, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!