Otrdien, 2. februārī, ap pusdienlaiku Lietuvas galvaspilsētā Viļņā pa Nēres upi ejošais ledus sev līdzi aiznesis pietauvotu kuģīti, uz kura bijis ierīkots restorāns. Uz kuģa klāja negadījuma brīdī bijuši cilvēki, vēsta portāls "Delfi.lt".

Līdzi kuģītim, kas darbojies kā peldošais restorāns "Barža", pa upi aizslīdējušas arī divas pie kuģīša piestiprinātas mājiņas. Plkst. tikuši izsaukti glābēji, lai palīdzētu apstādināt stiprajā straumē ievilkto ēstuvi, kurā atradušies divi cilvēki.

Pie upes krastiem ieradās ugunsdzēsēji, policisti un mediķi, lai kopīgiem spēkiem nogādātu cilvēkus drošībā uz sauszemes.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji portālam skaidrojuši, ka lielākā daļa cilvēku paspējuši izskriet no restorāna pirms to aizstūmis ledus.

Aptuveni plkst. kuģis bijis pietiekami tuvu krastam, lai glābēji spētu uzkāpt uz klāja. Pēc dažām minūtēm glābējiem bija izdevies peldošo iestādi apstādināt, piesienot to pie krastā esošajiem kokiem.

No kuģīša tika noplēstas abas peldošās mājiņas, taču pēc vairākiem mēģinājumiem arī tās izdevies no jauna pietauvot, vēsta "Delfi.lt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!