Foto: AP/Scanpix

Izmeklētāji pieļauj, ka sprādzienu aviokompānijas "Daallo Airlines" lidmašīnas "A321" reisā, kas otrdien bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos Somālijas galvaspilsētā Mogadišo, iespējams, izraidījusi lidmašīnā ievietota bumba, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Reuters" informē, ka sprādzienā bojā gājis viens vīrietis, kura ķermenis sprādziena brīdī tika izsviests no lidmašīnas pa caurumu lidmašīnas korpusā, atsaucoties uz varas pārstāvju teikto, vēsta ziņu aģentūra. Vīrieša ķermenis tika atrasts netālu no lidostas.

Pagaidām neviens teroristu grupējums nav uzņēmies atbildību par notikušo sprādzienu, atsaucoties uz anonīmiem avotiem ASV, vēsta "Reuters".

Somālijas radikālo dumpinieku grupējums "Al Shabab" arī nav sniedzis nekādus komentārus par notikušo sprādzienu.

Aviokompānijas "Daallo Airlines" mājaslapā publicētā informācija neliecina par sprādzienu. Ziņojumā teikts, ka "incidents", kas radies 15 minūtes pēc pacelšanas brīža, lidmašīnas korpusā radījis caurumu.

"Piloti veica ārkārtas nosēšanos Mogadišo lidostā bez jebkādiem citiem starpgadījumiem. Visi pasažieri, izņemot vienu, no gaisa kuģa izkāpa droši," tā teikts aviokompānijas paziņojumā. Aviokompānija paziņojumā arī norādījusi, ka šis viens pasažieris bija pazudis lidojuma laikā.

Ziņu aģentūra, atsaucoties uz "Daallo Airlines" mājaslapā publicētā informāciju, vēsta, ka incidentā ievainojumus guvuši divi cilvēki, kas nogādāti slimnīcā.

"Pašlaik notiek izmeklēšana," sacījis Somālijas Civilās aviācijas direktors Abdivahids Omars.

Jau ziņots, ka otrdien, neilgi pēc pacelšanās, Somālijas galvaspilsētā Mogadišo nograndis sprādziens aviokompānijas "Daallo Airlines" lidmašīnas "A321" reisā D3159.

Sprādziens noticis neilgi pēc pacelšanās no Mogadišo lidostas. Tas radījis caurumu lidmašīnas korpusā. Sprādziens noticis aptuveni trīs kilometru augstumā virs zemes.

Reiss ar vismaz 60 pasažieriem uz klāja bija ceļā uz Džibuti starptautisko lidostu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!