Foto: AFP/Scanpix

Maķedonija gar valsts robežu ar Grieķiju ir sākusi būvēt vēl vienu dzeloņstiepļu žogu, lai apgrūtinātu nelegālo imigrantu iekļūšanu šajā valstī, pirmdien paziņoja Maķedonijas bruņoto spēku amatpersona.

Kopš novembra tikai bēgļiem no Sīrijas, Afganistānas un Irākas ir atļauts šķērsot Maķedonijas robežu ceļā uz Rietumeiropu, tomēr migranti no citām valstīm joprojām mēģina nelegāli šķērsot robežu.

"Ideja ir likt migrantiem saprast, ka ir dubults nožogojums un viņiem ir jāatsakās no plāniem šķērsot [robežu] nelegāli," aģentūrai pavēstīja augsta ranga armijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Jaunais žogs atradīsies paralēli piecu metru attālumā no žoga, kas gar Gevgelijas robežkontroles punktu tika uzbūvēts novembrī, norādīja amatpersona.

Amatpersona neatklāja, cik garš būs jaunais žogs, bet vietējie mediji ir vēstījuši, ka tas tiks uzbūvēts 30 kilometru garumā.

Kopš gada sākuma Maķedonijā ir ieradušies 68 000 nelegālo imigrantu, un policija ir informējusi, ka liegusi robežu šķērsot apmēram 4000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!