Foto: Reuters/Scanpix

Dānijā patvērumu meklējošie pāri tiks nošķirti, ja viena no pusēm nebūs sasniegusi 18 gadu vecumu, paziņojusi Dānijas integrācijas ministre Ingera Stejberga, reaģējot uz ziņām, ka Dānijas bēgļu centros ir pat 14 gadus vecas "līgavas".

Viņa norādīja medijiem, ka turpmāk pāriem, kuros viena no pusēm nebūs sasniegusi 18 gadu vecumu, Dānijā tiks liegts dzīvot kopā. Tiks nošķirti arī pilngadību nesasnieguši patvēruma meklētāji, kuri jau atrodas Dānijā.

"Ir pilnīgi nepieņemami, ka šobrīd Dānijas patvēruma sistēmā ir nepilngadīgie, kuri dzīvo kopā ar saviem laulātajiem vai partneriem, un es esmu lūgusi Dānijas Imigrācijas dienestu to pārtraukt," teica ministre.

"Protams, mums vajadzētu nodrošināt, ka jaunas meitenes netiek spiestas patvēruma centros dzīvot attiecībās kopā ar pieaugušajiem," viņa piebilda.

Integrācijas ministrija janvārī saņēma pārskatu par Dānijas patvēruma sistēmu, kurā tika atklāts, ka tajā šobrīd ir 27 nepilngadīgie, kuriem ir laulātie vai partneri.

Laikraksts "Metroxpress" vēstīja, ka šobrīd Dānijas patvēruma centros dzīvo divas precētas 14 gadus vecas meitenes. Vienai ir 28 gadus vecs vīrs, bet otra ir stāvoklī un viņai ir 24 gadus vecs vīrs.

Laikraksts norādīja, ka Dānijas parlamenta vairākums atbalsta patvēruma liegšanu vīriešiem, kuriem ir tik jaunas "līgavas".

Integrācijas ministrija informēja, ka visi patvēruma meklētāji, kas nav sasnieguši 15 gadu vecumu, tiks nošķirti no to pilngadīgajiem laulātajiem vai partneriem. Imigrācijas dienestu amatpersonas individuāli izvērtēs gadījumus par 15 gadus un vecākiem nepilngadīgiem patvēruma meklētājiem.

Dānijā likums ļauj stāties dzimumattiecībās no 15 gadu vecuma.

Dānija pērn uzņēma 21 tūkstoti patvēruma meklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!