Foto: AP/Scanpix
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pēc tikšanās ar savu irāņu kolēģi otrdien paziņoja, ka Maskava un Teherāna esot gatavas paplašināt savu militāro sadarbību.

"Esmu pārliecināts, ka mūsu tikšanās dos ieguldījumu draudzīgajās attiecībās starp Krievijas un Irānas bruņotajiem spēkiem," teikts izplatītajā Šoigu paziņojumā.

Sarunā ar Irānas aizsardzības ministru Hoseinu Dehghanu apspriesti militārās sadarbības "progresīvai attīstībai nepieciešamie pasākumi", kas īstenojami, pamatojoties uz janvārī parakstīto Maskavas un Teherānas vienošanos, teikts paziņojumā.

Abas valstis arī ir "gatavas koordinēt savu pieeju lielam skaitam globālo un reģionālo jautājumu," īpaši, ņemot vērā "pieaugošās Tuvo Austrumu krīzes kontekstu," piebildis Šoigu.

"Mūsu valstis Tuvo Austrumu reģionā saduras ar kopīgām problēmām un draudiem, un tikai kopīgi mēs varam pret tiem cīnīties," uzsvēris Krievijas aizsardzības ministrs.

Dehghans, kas Maskavā ieradās pirmdien, ticies arī ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un premjerministra vietnieku Dmitriju Rogozinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!