Bojāgājušo skaits sprādzienos, kurus svētdien sarīkoja džihādistu grupējums "Daesh" Sīrijas galvaspilsētas Damaskas piepilsētā un valsts vidienes pilsētā Homsā, ir pieaudzis līdz 184 cilvēkiem.

Damaskas piepilsētā Sajidazeinabā pie šiītu mošejas notika ar spridzekļiem piekrautas vieglās automašīnas eksplozija un uzspridzinājās divi teroristi pašnāvnieki, nogalinot 120 cilvēkus, tostarp 75 civiliedzīvotājus, paziņoja nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Sprādzieni notika apmēram 400 metrus no mošejas, kurā atrodas musulmaņu pravieša Muhameda mazmeitas Zeinabas kaps. Upuru vidū bija vairāki skolēni, kas pēc mācībām nāca ārā no tuvējās skolas.

Sprādzienos tika ievainoti 178 cilvēki, tostarp bērni, vēstīja Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Līdzīgi uzbrukumi Sajidazeinabā ir notikuši arī iepriekš. Janvārī šajā rajonā "Daesh" sarīkotā uzbrukumā tika nogalināti 70 cilvēki.

Homsā svētdien eksplodēja divas ar sprāgstvielām piekrautas vieglās automašīnas, nogalinot vismaz 64 cilvēkus un ievainojot vairākus desmitus. Lielākā daļa upuru un cietušo ir civiliedzīvotāji.

Terorakts notika Homsas Zahraas rajonā, kur vairākums iedzīvotāju pieder šiītu sektai alavītiem. Šai sektai pieder arī Sīrijas prezidents Bašars al Asads un daudzi viņa režīma elites pārstāvji.

"Daesh" paziņoja, ka abus sprādzienus Homsā sarīkojuši teroristi pašnāvnieki, kas ar sprāgstvielām piekrautajām automašīnām iebraukuši cilvēku pūļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!