Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paudis asu kritiku valsts sporta nozares vadītājiem par laicīgu sportistu neinformēšanu par izmaiņām Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstā.

"Sporta nozares vadība izrādīja izpratnes trūkumu par šo jautājumu nozīmīgumu, laicīgi neatjaunoja starptautisko struktūru prezentētos sarakstus, neatjaunoja mūsu aizliegto vielu sarakstus, laicīgi neinformēja atlētus un trenerus par Pasaules Antidopinga aģentūras lēmumu aizliegt noteiktas vielas," Putina citēto trešdien valdības sēdē citē aģentūra "Tass".

Kā daudzkārt vēstīts, Krievijas sporta pasauli pēdējo mēnešu laikā skāruši vairāki skaļi dopinga skandāli. Visvairāk šīs valsts atlētus ietekmējis meldonija jeb mildronāta aizliegums - šīs vielas lietošanā pieķerti jau vairāk nekā 100 sportisti, no kuriem lielākā daļa ir no Krievijas.

Putins norādījis, ka Krievijai nevajadzētu politizēt dopinga skandālus, tā vietā tai vajadzētu laicīgi reaģēt uz WADA rekomendācijām.

Kā vēstīts, iepriekš Krievijas ārlietu ministrs ļāvis noprast, ka skandālu uzskata par mērķtiecīgu vēršanos pret Krieviju.

Turpretim valsts prezidents uzsvēris: "Nav nepieciešamības neko politizēt vai radīt kādas sazvērestības teorijas. Mums nepieciešama sistēmiska un laicīga reakcija uz pieņemtajiem lēmumiem, ieskaitot tos, kas tiek pieņemti starptautiskajās organizācijās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!