Teroristiem pašnāvniekiem, kas otrdien Briseles Zaventemas lidostā nogalināja vismaz 14 cilvēkus, spridzekļi bija viņu bagāžā, paziņoja vietējās pašvaldības mērs.

"Viņi ieradās ar taksometru, vedot līdzi ceļasomas, spridzekļi bija viņu somās," sacīja Zaventemas mērs Fransiss Vermeirens. "Viņi uzlika savas ceļasomas uz ratiņiem, un pirmās divas bumbas eksplodēja. Arī trešais [terorists] uzlika savējo uz ratiņiem, bet viņš droši vien bija panikā un tā neeksplodēja," piebilda mērs.

Trešais spridzeklis bija tas, ko vēlāk detonēja spridzekļu eksperti, piebilda Vermeirens. Runājot par teroraktiem lidostā, mērs sacīja, ka "tā bija kara zona, ko bija šausmīgi redzēt, šausmīgi pārdzīvot", tomēr "spēks un solidaritāte ir uzvarējuši".

Beļģijas federālais prokurors pirms tam paziņoja, ka bijuši divi spridzinātāji pašnāvnieki un tiek "aktīvi meklēts" trešais, kura spridzeklis neeksplodēja.

Policija paziņoja, ka meklē aizdomās turēto, un izplatīja novērošanas kameru uzņemtu fotogrāfiju, kurās redzams vīrietis ar brillēm un kazbārdiņu, baltu jaku un melnu cepuri, kurš stūma ratiņus ar lielu melnu somu tajos.

Varas iestādes pirms tam izplatīja graudainu fotoattēlu, kurā šis vīrietis redzams līdzās diviem vīriešiem ar tumšiem matiem un tumšām drēbēm, kuri stūma ratiņus ar līdzīgām somām un bija uzvilkuši melnu cimdu kreisajā rokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!