Foto: AP/Scanpix
Brāļi, kuri otrdien uzspridzinājās Briselē, pirms uzbrukumiem bijuši ASV drošības iestāžu redzeslokā, atsaucoties uz divu avotu pausto, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Avoti pastāstījuši, ka brāļi Ibrahīms un Halīds el Bakrauī bijuši ASV valdības pretterorisma vienību redzeslokā.

Jau vēstīts, ka Briseles lidostā un metro stacijā nogranda sprādzieni, kuros saskaņā ar oficiālajiem datiem nogalināts 31 cilvēks, bet 270 guvuši ievainojumus. Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Policija divus aizdomās turētos, kuri sarīkojuši uzbrukumus Briselē, identificējuši kā brāļus Halīdu un Ibrahīmu el Bakrauī. Abi gājuši bojā sprādzienos – Halīds el Bakrauī uzspridzinājies metro stacijā, bet Ibrahīms el Bakrauī lidostā.

Turcijas prezidenta birojs paziņojis, ka Ibrahīms el Bakrauī pagājušā gada jūlijā deportēts no Turcijas, un Beļģija brīdināta par to, ka viņš ir "ārvalstu kaujinieks".

Savukārt saskaņā ar Beļģijas prokuratūras paziņojumu Halīds el Bakrauī īrējis dzīvokli, ko izmantojusi teroristu šūniņa, kas novembrī sarīkoja uzbrukumus Parīzē.

Prokuratūras paziņojumā arī pausts, ka, izmantojot neīstu vārdu un viltotu Beļģijas identifikācijas karti, Halīds īrējis dzīvokli Šarleruā pilsētā valsts dienvidos, "kas kalpoja kā bāze uzbrukumos Parīzē iesaistītajam teroristu grupējumam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!