Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas pilsoņi esot neizpratnē par 1. aprīlī starptautiski atzīmēto Joku dienu, liecina Seulā bāzētās organizācijas "Hangug Dang-Geun" pētījums par pasaules tautu laimes un prieka izpratni.

Iedzīvotāji aptaujāti gan galvaspilsētā Phenjanā, gan lauku reģionos, taču visur iegūti identiski rezultāti, ziņo pētījuma autori. Ziemeļkorejieši uz dažādiem par piemēru izteiktajiem jokiem nav reaģējuši, bet jautāti, kas ir viņu prieka avots, nedomājot norādījuši uz valsts mirušo līderu fotogrāfijām, kādas atrodamas katras mājas katrā istabā.

"Prieks nāks pēc revolūcijas mērķu sasniegšanas, tagad mūsu priekšā ir cīņa. Tikai smaga cīņa un upuri palīdzēs mums kļūt varenākiem par pārējo pasauli," "Hangug Dang-Geun" pārstāvim norādījis kāds zemnieks.

Savukārt Phenjanā vairāki iedzīvotāji atklājuši, ka laime ir sajūta, kuru ikdienā drīkst atļauties tikai valsts līderis Kims Čenuns, kurš priecājas par tautas sasniegumiem. Oficiāli valstī pārējā tauta drīkst līksmot līdera dzimšanas dienā un tā dēvētajās prieka stundās. Šīs stundas tiek īpaši izziņotas pēc nozīmīgu sasniegumu, piemēram, ASV apdraudoša atomsatelīta palaišanas.

Savukārt attiecībā uz starptautiskajiem svētkiem Ziemeļkorejas iedzīvotāji norādījuši, ka smieties imperiālistu pārvaldītā pasaulē ir nožēlojami. Tāpat viņi izteica cerības, ka reiz korejiešiem izdosies salauzt imperiālisma slogu un beidzot vismaz viena patiesa prieka stunda tiks izsludināta arī pārējai pasaulei. To sakot, vairāki ir nopietni smaidījuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!