Foto: AP/Scanpix

Francijas prezidents Fransuā Olands ir atteicies no domas par vēstnieku Vatikānā iecelt cilvēku, kuru, pēc mediju vēstītā, Svētais Krēsls ir noraidījis, jo viņš esot gejs.

Francija pērnā gada janvārī vēstnieka postenim piedāvāja Olanda protokola nodaļas vadītāju Lorānu Stefanīni. Vatikāns viņu mēnešiem ilgi neapstiprināja, ko Francijas un Itālijas mediji saistīja ar Stefanīni homoseksuālo orientāciju.

Trešdien Francija, kurā viendzimuma laulības tika atļautas 2013. gadā, paziņoja, ka viņš kļūs par vēstnieku ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijā (UNESCO), kas ir bāzēta Parīzē.

Pērn Francijas katoļu laikraksts "La Croix", atsaucoties uz kādu informācijas avotu, vēstīja, ka Vatikāns Francijas lēmumu vēstnieka postenim izvirzīt geju uzskata par "provokāciju".

Pāvests Francisks ir saglabājis Katoļu baznīcas nostāju pret homoseksualitāti, lai arī ir teicis, ka nevar tiesāt labas gribas cilvēkus, kuri meklē Dievu, un Vatikānā ir ticies ar katoļu homoseksuāļu tiesības pārstāvošām grupām.

Tomēr viņš nav rosinājis mainīt Katoļu baznīcas iestāšanos pret viendzimuma savienībām un uzskatu, ka homoseksuālas attiecības ir grēks, lai arī pati homoseksualitāte tāda nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!