Foto: Reuters/Scanpix

Austrijas jaunais iekšlietu ministrs Volfgangs Sobotka sola saglabāt stingro nostāju pret migrantiem, kuru uzsākusi līdzšinējā iekšlietu ministre Johanna Mikla-Leitnere.

"Šis kurss tiks turpināts, par to nav šaubu," Sobotka svētdienas vakarā paziņoja preses konferencē Vīnē.

60 gadus vecais Sobotka, kurš ir jaunienācējs valsts mēroga politikā, sacīja, ka viņš negrib "nekādus eksperimentus".

Saskaņā ar pārmaiņām valdošajā konservatīvajā Austrijas Tautas partijā (OeVP), par kurām tika paziņots svētdienas vakarā, Sobotka šomēnes pārņems iekšlietu ministra amatu no Miklas-Leitneres, kura savukārt stāsies Sobotkas pašreizējā Lejasaustrijas federālās zemes gubernatora amatā.

"Dažu dienu laikā es atstāšu [Austrijas] republikas smagāko darbu un sākšu pildīt visskaistāko lomu Austrijā," paziņoja Mikle-Leitnere.

52 gadus vecā Mikla-Leitnere, kas bijusi iekšlietu ministre kopš 2011. gada, ir viens no cilvēkiem, kas izstrādāja Austrijas stingro politiku patvēruma meklētāju uzņemšanā. Tas notika laikā, kad Eiropa saskaras ar lielāko migrācijas krīzi kopš Otrā pasaules kara.

Miklas-Leitneres pārraudzībā Austrija ir ieviesusi žogus uz robežām, stingrākus robežkontroles pasākumus un stingrākus noteikumus patvēruma piešķiršanas jomā, tostarp migrantu skaita maksimālo robežu gada laikā, lai slēgtu Balkānu migrācijas maršrutu.

Pēc Balkānu migrācijas maršruta slēgšanas Mikla-Leitnere ir pievērsusi uzmanību robežai ar Itāliju, draudot slēgt stratēģiski svarīgo Brennera kalnu pārejas robežkontroles punktu, ja Itālija neapturēs nelegālo migrantu plūsmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!