Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas krasta apsardze pirmdien izglāba 1850 migrantus, veicot astoņas operācijas Sicīlijas šaurumā, teikts krasta apsardzes paziņojumā.

Krasta apsardzes kuģis “Diciotti” pārtvēra divus migrantu kuģīšus ar pavisam 740 cilvēkiem, savukārt Itālijas karaflotes kuģis “Cigala Fulgosi” palīdzēja 255 cilvēkiem divās piepūšamās laivās.

Tirdzniecības flotes kuģis mainīja kursu, lai palīdzētu 117 cilvēkiem, bet Eiropas Savienības (ES) jūras spēku kuģis uzņēma 738 migrantus, kas ar divām baržām un nelielu kuģīti mēģināja šķērsot Vidusjūru.

Saskaņā ar marta beigās publicētiem ANO bēgļu lietu aģentūras datiem Itālijā kopš gada sākuma ir ieradušies apmēram 17,5 tūkstoši migrantu.

Pirms divām nedēļām tajā pašā rajonā tika izglābti apmēram 1600 migrantu, pastiprinot bažas par to, ka pavasara iestāšanās iedrošinās lielāku migrantu skaitu šķērsot bīstamo Sicīlijas šaurumu.

Pastāv arī bažas, ka ES centieni slēgt migrācijas ceļu no Turcijas uz Grieķiju pamudinās vairāk migrantu šķērsot Vidusjūru bīstamākajā maršrutā no Lībijas uz Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!