Internetā publicēts video no acīmredzami neveiksmīgām ASV armijas mācībām Hohenfelas militārajā bāzē Vācijā. Tajā redzams kā trīs militārie transportlīdzekļi atsaitējas no izpletņu sistēmām un brīvajā kritienā nokrīt zemē no vairāku simtu metru augstuma.

Kļūdas mācībās pieļautas pagājušajā pirmdienā, 11. aprīlī, no 173. Gaisa spēku brigādes taktiskajām lidmašīnām "C-130 Hercules" izmetot kājnieku bruņuautomašīnas "Humvee".

Desantam paredzēto kravu un transportlīdzekļu sagatavošana ir ļoti sarežģīta, lai pēc nolaišanās tie būtu tūlītēji izmantojami. Šajā gadījumā gan visi trīs bez izpletņa nokritušie "Humvee" pārvērtās lūžņu kaudzēs.

Parasti "Humvee" desantam, auto tiek novietots uz metāla paletes un tām tiek pievienoti trīs aptuveni 30,5 metrus diametrā lieli izpletņi. Tāpat zem automašīnām tiek novietotas vieglas kokmateriālu konstrukcijas, lai mīkstinātu piezemēšanās momentu.

Desants savukārt var notikt, kad lidmašīnas ātrums nepārsniedz 160 kilometrus stundā lielu ātrumu. No lidmašīnas tiek izmests nelielāks izpletnis, kas ar gaisa palīdzību paleti izvelk no lidaparāta, pēc tam atveras pārējie izpletņi.

Kas tieši šoreiz nogājis greizi patlaban neesot zināms un armijā uzsākta iekšējā izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!