Foto: AFP/Scanpix

Turcijas kurdu bruņoto separātistu grupējums "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) ir gatavs pastiprināt cīņu pret valdības spēkiem, reaģējot uz Ankaras ofensīvu, intervijā britu raidorganizācijai BBC paziņojis Turcijas kurdu bruņoto separātistu līderis Džemils Bajiks.

Kopš pagājušā gada jūlijā sagruva divus gadus ilgušais trauslais pamiers, Turcijas armija valsts dienvidaustrumos atsākusi plašas militārās operācijas pret PKK kaujiniekiem.

Bajiks intervijā BBC sacīja, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans "saasina šo karu".

"Kurdi aizstāvēs sevi līdz galam, tik ilgi, kamēr šāda būs turku pieeja, protams, PKK saasinās šo karu," sacīja Bajiks.

Erdogans šomēnes paziņoja, ka drošības spēku un kurdu kaujinieku sadursmēs dzīvību zaudējuši 355 drošības spēku locekļi un vairāk nekā 5000 PKK kaujinieku, tomēr šiem datiem nav iespējams gūt neatkarīgu apstiprinājumu.

PKK tuvais grupējums "Kurdistānas Brīvības piekūni" (TAK) ir uzņēmies atbildību par diviem sprādzieniem, kas 17.februārī un 13.martā notika Ankarā.

Tiek uzskatīts, ka PKK cīnās par neatkarīgas Kurdistānas valsts izveidošanu kurdu apdzīvotajos apgabalos Turcijā, bet Bajiks to noliedza.

"Mēs nevēlamies atdalīties no Turcijas un izveidot valsti. Mēs nevēlamies sašķelt Turciju. Mēs vēlamies dzīvot Turcijas robežās brīvi uz mūsu zemes (..). Cīņa turpināsies, līdz kurdu iedzimtās tiesības tiks akceptētas," sacīja Bajiks, piebilstot, ka PKK ir gatava saasināt konfliktu "ne tikai Kurdistānā, bet arī pārējā Turcijā".

"[Erdogans] vēlas, lai kurdi padodas. Ja viņi nepadosies, viņš vēlas nogalināt visus kurdus. Viņš to saka atklāti, viņš to neslēpj," norādīja Bajiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!