Foto: AFP/Scanpix
Panākta politiskā vienošanās, ka no 2017.gada katra Višegradas grupas valsts pa trim mēnešiem uz Baltijas valstīm nosūtīs karavīru kontingentu, ungāru ziņu aģentūrai MTI telefonsarunā paziņoja Ungārijas ārlietu un ārējās tirdzniecības ministrs Pēters Sijārto, kurš pagājušajā nedēļā apmeklēja Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Višegradas grupas valstu ārlietu ministru sanāksmi, kas notika Jūrmalā.

Pēc Sijārto teiktā, Višegradas valstu karavīri uz Baltijas valstīm tiks sūtīti saistībā ar to, ka NATO palielinās savu klātbūtni reģionos.

Ministrs paskaidroja, ka tas nozīmē, ka vienlaikus no katras valsts, tostarp no Ungārijas, Baltijas reģionā būs izvietoti 150 karavīri, aģentūru LETA informēja Ungārijas vēstniecībā Latvijā.

"Šī viena gada militārā klātbūtne no Višegradas valstu puses skaidri parāda mūsu solidaritāti ar Baltijas valstīm", uzsvēra Sijārto, piebilstot, ka iesaistīto valstu atbildīgie sāks darbu plānošanu un līdz NATO samitam, kurš šovasar notiks Varšavā, visi neskaidrie jautājumi tiks atrisināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!