Foto: AP/Scanpix
Brazīlijas Augstākā tiesa trešdien noraidījusi valsts prezidentes Dilmas Rusefas advokātu lūgumu apturēt Rusefas impīčmenta prāvas sākšanu.

Tiesas lēmums izdzēsis Rusefas cerības izvairīties no šīs prāvas un atstādināšanu no amata uz sešiem mēnešiem, kamēr tā notiek.

Rusefa tiek vainota, ka ir nelikumīgi aizņēmusies naudu, lai palielinātu valsts izdevumus un nomaskētu recesijas smagumu no vēlētājiem, kad viņa 2014. gadā balotējās uz jaunu prezidentūras termiņu. Prezidente noraidījusi viņai izvirzītās apsūdzības un nodēvējusi visu šo lietu par sazvērestību.

Daudzi brazīlieši uzskata, ka Rusefa ir atbildīga arī par valsts ekonomisko situāciju un plašo korupcijas skandālu, kura centrā ir valsts naftas kompānija "Petrobras".

Brazīlijas Senātā pašreiz notiek debates par impīčmenta prāvas uzsākšanu un likumdevēji, visticamāk, nobalsos par prezidentes atstādināšanu uz 180 dienām un saukšanu tiesas priekšā.

Rusefa cerēja apturēt šo procesu, kad Augstākā tiesa atstādināja no amata impīčmenta idejas galveno virzītāju, parlamenta apakšpalātas spīkeru Eduardu Kunju, pamatojoties uz to, ka viņš traucējis izmeklēšanai lietā, kurā pats apsūdzēts korupcijā.

Rusefa apgalvoja, ka Kunja izmantojis impīčmentu kā politisku ieroci pret saviem oponentiem, liecina tiesas dokumenti.

Tomēr tienesis secināja, ka impīčmenta process var turpināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!