Foto: AP/Scanpix
ASV republikāņu priekšvēlēšanās Oregonas štatā uzvarējis miljardieris Donalds Tramps, savukārt demokrātu nometnē šajā štatā uzvaru guvis kreisais senators Bērnijs Sanderss, bet bijusī pirmā lēdija Hilarija Klintone uzvarējusi Kentuki štatā.

Pēc ASV telekanālu aplēsēm Oregonā Sandersu atbalstīja 53 % vēlētāju, bet Klintoni - 47 %.

Kentuki priekšvēlēšanu rezultāti abiem pretendentiem bija ļoti līdzīgi, tomēr Klintone jau paziņojusi par savu uzvaru.

"Mēs tikko uzvarējām Kentuki! Paldies visiem, kas piedalījās. Mēs vienmēr esam stiprāki, kad esam vienoti," Klintone ierakstīja mikroblogu vietnē "Twitter".

Pēc gandrīz visu balsu saskaitīšanas Kentuki priekšvēlēšanās Klintonei ir mazāk nekā 0,5 procentpunktu pārsvars pār Sandersu.

Līdz ar to Klintonei izdevies apturēt senatora Sandersa pēdējā laika panākumus un pavirzīties tuvāk demokrātu nominācijas iegūšanai.

Telekanāla CNN aplēses liecina, ka Klintonei šobrīd ir 2294 delegātu atbalsts, bet Sandersam - 1523 delegātu.

Lai iegūtu demokrātu partijas nomināciju, kandidātam ir jāsaņem 2382 delegātu atbalsts. To vidū ir arī 516 tā sauktie superdelegāti, partijas vēlētas amatpersonas, kas partijas konventā var balsot pēc saviem ieskatiem.

Sanderss cer aizvilināt prom daļu Klintoni atbalstošo superdelegātu, ja viņš turpinās uzvarēt gaidāmajās sacīkstēs.

Republikāņu nometnē Oregonā uzvaru guvis Tramps, kurš pēc konkurentu izstāšanās ir vienīgais šīs partijas kandidāts novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām.

CNN lēš, ka Tramps sev ir nodrošinājis 1175 delegātu atbalstu. Republikāņu partijas nominācijas iegūšanai ir nepieciešams 1237 delegātu atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!