Foto: AP/Scanpix/LETA

Viens no labākajiem latviešu hokejistiem Zemgus Girgensons pirms desmit gadiem debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet līdz šim viņš vēl nav piedalījies Stenlija kausa izcīņā. Tas varētu mainīties jaunajā sezonā, kas Bufalo klubam "Sabres" sāksies jau pēc trim dienām.

Septiņas minūtes līdz trešās trešdaļas beigām kļūdu pie sava cietokšņa pieļāva Detroitas "Red Wings" vārtsargs Džimijs Hovards, un acīgais Zemgus bija pirmais pie nomaldījušās ripas. Zīmīgi, ka halle, kurā Girgensons guva savus pirmos vārtus NHL, vairs neeksistē. Šobrīd Girgensons pasaules spēcīgākajā līgā aizvadījis jau 625 spēles un guvis 81 vārtus, turklāt ir "Sabres" kapteiņa palīgs. Taču Stenlija kausā tā arī nav piedzīvojis debiju...

Pagājušajā sezonā "Sabres", lai sasniegtu Stenlija kausa izcīņu, pietrūka nieka viens punkts. Šī sezona gan varētu būt sarežģītāka, jo, ņemot vērā veikto progresu, ar Bufalo komandu rēķināsies vairāk un tai vairs nebūs tik viegli pārsteigt. Tomēr Atlantijas divīzijā ir nopietna konkurence - "Sabres" pagājušajā sezonā bija aiz Bostonas "Bruins", Toronto "Maple Leafs" un Tampabejas "Lightning". Tiesa, salīdzinot ar situāciju pirms gada, šīs komandas nav palikušas spēcīgākas, tāpēc Bufalo var parūpēties par vēl vienu lēcienu un tādējādi sasniegt arī Stenlija kausa izcīņu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!