Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas prezidenta pienākumu izpildītājs Mišels Temers ir sasaucis ārkārtas sanāksmi ar valsts drošības ministriem, reaģējot uz Riodežaneiro piektdien notikušajiem protestiem, kad simtiem cilvēku nosodīja pusaugu meitenes masveida izvarošanu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Aptuveni 30 vīrieši 21. maijā izvaroja 16 gadus vecu meiteni. Viņa ir pārliecināta, ka tikusi sazāļota pēc paviesošanās sava drauga mājā. Meitene iemigusi un attapusies citā ēkā, kur viņu ielenkuši vīrieši.

Temers zvērēja izveidot federālās policijas vienību, kas nodarbotos ar pret sievietēm vērstās vardarbības apkarošanu. "Tas ir absurds, ka 21. gadsimtā mums ir jārisina tik barbariski noziegumi kā šis," teica Temers.

Izvarošanas video tika publicēts sociālajos medijos. Tas mudināja simtiem cilvēku doties protestēt un pieprasīt, lai valstī tiktu izbeigta seksuālā vardarbība, vēsta BBC.

Policija patlaban meklē vairāk nekā 30 aizdomās turamos, tai skaitā izvarotās meitenes draugu.

Riodežaneiro policijas priekšnieks Fernando Veloso preses konferencē pastāstīja, ka izmeklētāji šobrīd analizē lietiskos pierādījumus un piebilda, ka, ja nebūtu publiskos izvarošanas video, iespējams, lieta nemaz nebūtu policijā nonākusi, jo par daudziem seksuālās vardarbības gadījumiem Brazīlijā nemaz netiek ziņots.

BBC apkopotie dati liecina, ka Brazīlijā ik pēc 11 minūtēm policijai tiek ziņots par izvarošanu. 2014. gadā kopā uzskaitīti 47 636 izvarošanas gadījumi. Taču tiek lēsts, ka tikai par 35% seksuālās vardarbības gadījumiem tiek paziņots policijai, jo upuri baidās no atriebības, apkaunojuma un apkārtējo pārmetumiem.

Izvarotā meitene Facebook ierakstīja, ka ir pateicīga par atbalstu, ko viņa ir saņēmusi no cilvēkiem. "Katrs no mums to kādreiz var piedzīvot. Tas nesāp fiziski, bet gan garīgi, jo pasaulē ir ļauni cilvēki, kuri netiek sodīti," viņa rakstīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!