Foto: F64

Veselības problēmas skārušas kuģa apkalpi, kā arī pasažierus uz prāmja "Silja Symphony", kas bija ceļā uz Helsinkiem, tāpēc kuģis, sasniedzot ostu, tiks rūpīgi dezinficēts, atsaucoties uz "AS Tallink Grupp" paziņojumu presei, informē "Delfi.ee".

Pirmās laboratoriskās analīzes apliecinājušas, ka tas bijis norovīruss, informē "Delfi.ee". Zināms, ka ar vīrusu sasirguši vairāk nekā 200 pasažieri un kuģa apkalpes locekļi.

Zināms, ka pirmie saslimšanas gadījumi konstatēti 28. maijā. "AS Tallink Grupp" apgalvo, ka tiek regulāri dezinficētas ne tikai kuģa telpas, bet arī ostas terminālis. Šī incidenta dēļ notiks rūpīgāka dezinfekcija telpās, kā arī papildus pasākumi būs jāveic kuģa apkalpei, lai novērstu vīrusa parādīšanos uz kuģa vēlreiz.

Pastāv arī aizdomas, ka norovīruss ir izplatījies Stokholmas pasažieru ostas terminālī.

Saistībā ar dezinfekcijas pasākumiem tiks mainīti arī kuģa atiešanas laiki, norādījusi "AS Tallink Grupp". Dezinfekcijas pasākumus veiks vairāk nekā 100 profesionāli un specializēti darbinieki. Tāpat uzņēmums norāda, ka pēc tam visi tukšie dezinfekcijas līdzekļi tiks iznīcināti.

Paziņojumā teikts, ka dezinficēšanas brīdī uz kuģa neatradīsies neviens pasažieris.

Pasažieri, kuri ieplānojuši savu ceļojumu 4. jūnijā reisā Stokholma - Helsinki - Stokholma, lūgti samainīt savu ceļojumu datumu. Uzņēmums arī norāda, ka šiem pasažieriem tiks kompensētas biļetes. Kompānija atvainojas par sagādātajām neērtībām, bet, kā viņi norāda - tas tiek darīts pašu pasažieru veselības labad, lai neveicinātu vīrusa izplatīšanos uz prāmja "Silja Symphony".

Norovīruss tautā tiek saukts par "ziemas vemšanas slimību". Simptomi ir līdzīgi kā rota vīrusam, turklāt neizbēgamas ir galvassāpes un drudzis. Slimība ir ļoti lipīga, jo izplatās pa gaisu pilienu veidā arī lielos attālumos. Inkubācijas periods ilgst no četrām līdz 77 stundām. Infektologi iesaka pievērst uzmanību faktam, ka tas, kurš slimību jau izslimojis, apkārtējos var aplipināt pat trīs dienas pēc tam, kad ir atveseļojies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!