Foto: stock.xchng
Lielbritānijas parlaments ceturtdien balsos par vēlētāju reģistrācijas termiņa pagarināšanu pirms 23.jūnijā gaidāmā referenduma par valsts turpmāko dalību Eiropas Savienībā (ES), jo reģistrācijas tīmekļa vietnes traucējumu dēļ daļa britu nav spējusi reģistrēties.

Tā dēvētā "Brexit" atbalstītāji jau paziņojuši, ka tas esot mēģinājums ietekmēt referenduma rezultātus. Protestus izteikuši arī ES atbalstītāji, īpaši opozīcijā esošo leiboristu un liberāldemokrātu vidū.

Tehniskā kļūme notikusi, strauji pieaugot reģistrēties gribētāju skaitam, no kuriem vairums ir gados jauni cilvēki, kas atbalsta valsts palikšanu ES.

No 525 000 cilvēku, kuriem otrdien izdevās veiksmīgi reģistrēties, 132 000 nebija sasnieguši 25 gadu vecumu, kamēr to skaits, kas piederīgi vecuma grupai no 65 līdz 74 gadiem, bija tikai 13 000.

Sākotnējais reģistrācijas beigu termiņš bija otrdienas pusnakts, taču valdība to iecerējusi pagarināt par 48 stundām līdz ceturtdienas pusnaktij.

Vēlēšanu komisija jau mudinājusi cilvēkus turpināt reģistrēties līdz ceturtdienas beigām.

"Ja jūs neesat reģistrēti un vēlaties balsot šajā ES referendumā, jums jāturpina reģistrēties," mikroblogu vietnē "Twitter" pauda Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons.

Pēc paziņojuma par termiņa pagarināšanu abas nometnes jau vērsušās pie saviem atbalstītājiem, mudinot izmantot pēdējo iespēju reģistrēties dalībai referendumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!