Meksikas dienvidos svētdien notika policijas sadursmes ar skolotāju protestu dalībniekiem, kuri bloķēja ceļus, un šajās sadursmēs gāja bojā vismaz seši cilvēki un tika ievainoti vairāk nekā 100.

Policija lietoja asaru gāzi, lai izklīdinātu protestētājus. Varas iestādes noliedza ziņas, ka policija esot lietojusi letālus ieročus demonstrācijas izklīdināšanai Oahakas štata Asunsjonas Nočikstlanas pilsētā.

Protestu laikā tika aizdedzinātas dažas automašīnas, un uz pilsētas pašvaldības ēku tika mesta degbumba. Vairāk nekā 30 cilvēku tika aizturēti.

Arodbiedrība “Izglītības darbinieku nacionālais koordinators” (CNTE) ir vadījusi Oahakas štatā vairākas dienas notikušos protestus pret izglītības reformu un divu šīs arodbiedrības līderu aizturēšanu.

Visi seši bojāgājušie ir civiliedzīvotāji, paziņoja Oahakas štata sabiedriskās drošības sekretārs Horhe Alberto Ruiss Martiness. Ir ievainoti 55 federālās un štata policijas darbinieki, no kuriem astoņi guvuši šautas brūces, un vismaz 53 civiliedzīvotāji.

Daudzi no ievainotajiem vispirms tika aizvesti uz pilsētas baznīcu pirms pārvešanas uz slimnīcām, un vairāki bija kritiskā stāvoklī, paziņoja valdība.

Mazāk internsīvas sadursmes notika vismaz divās pilsētās, tostarp štata galvaspilsētā Oahakā.

CNTE ir pret Meksikas prezidenta Enrikes Penjas Njeto izglītības reformu, kas paredz veikt skolotāju darba novērtējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!