Briseles metro sešās stacijās dažas ieejas būs slēgtas uz nenoteiktu laiku, ko pieprasījusi policija saistībā ar pēdējās dienās konstatētiem terorisma draudiem, ziņo Beļģijas mediji.

Briseles sabiedriskā transporta uzņēmuma pārstāvji gan apliecināja, ka metro satiksme tiek īstenota ierastajā režīmā un pasažieriem ir pieejamas visas stacijas.

Jau vēstīts, ka 16 komūnās Briselē, Flandrijā un Valonijā sestdienas naktī notika plaša policijas operācija, kurā aizturēja vairākus cilvēkus aizdomās par teroristisku darbību.

Divas no aizturētajām personām ir saistītas ar martā Briselē notikušo spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumu rīkotājiem, vēstīja Beļģijas raidsabiedrība VRT un ziņu aģentūra "Belga", atsaucoties uz avotiem tiesu varas sistēmā.

Izmeklētāji uzskata, ka Beļģijā jauni terorakti varētu tikt veikti pret lielu tirdzniecības centru Briselē, kādu ASV ātrās ēdināšanas restorānu vai policijas iecirkni.

Nedēļas nogalē notika Nacionālās drošības padomes sēde saistībā ar terorisma draudiem. Beļģijas premjers Šarls Mišels pēc tās preses konferencē paziņoja, ka terorisma draudu līmenis valstī vēl arvien ir trešais pēc četru līmeņu skalas, un apliecināja, ka drošības dienesti saglabā modrību un varas iestādes "seko situācijai stundu pa stundai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!