Foto: Reuters/Scanpix

ASV atbalstītie Sīrijas kaujinieki, kas karo ar džihādistu grupējumu "Daesh", ieguvuši tūkstošiem džihādistu dokumentu, mobilo telefonu un citu digitālo iekārtu, trešdien pavēstīja Pentagona amatpersona.

Dokumenti iegūti Sīrijas kurdu un arābu alianses operācijas gaitā Menbižā, Sīrijas ziemeļos.

Arābu karotāji ieņēmuši pozīcijas Menbižas dienvidu un austrumu nomalēs, kā arī sazarotā džihādistu tuneļu kompleksa ieejas, sacīja ASV vadītās pretdžihādistu operācijas pārstāvis sakariem ar presi pulkvedis Kriss Gārvers.

Viņi "nomalēs arī ieguvuši vairāk nekā 10 000 dokumentu, ieskaitot mācību grāmatas, propagandas plakātus, mobilos telefonus, portatīvos datorus, kartes un digitālās uzglabāšanas iekārtas", sacīja koalīcijas pārstāvis.

"Šobrīd turpinās šīs informācijas izpēte, lai labāk saprastu "Daesh" tīklus un tehnikas, arī sistēmas ārvalstu karotāju plūsmas organizēšanai uz Sīriju un Irāku," sacīja Gārvers.

"Daesh" kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Atsaucoties uz amatpersonu datiem, ASV mediji februārī ziņoja, ka "Daesh" rindās Sīrijā un Irākā karo 20 000 ārzemnieku, arī 3400 rietumvalstu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!