Foto: Publicitātes attēls

Pēc Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā notikušā terorakta, kad cilvēku pūlī iebrauca Tunisijas izcelsmes francūža vadīta kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un vismaz 100 ievainojot, daudzu pasaules valstu līderi izteikuši līdzjūtību Francijai. Cilvēki visā pasaulē līdzjūtību izsaka arī sociālajos tīklos, tādējādi vēloties parādīt solidaritāti Francijai tai grūtā brīdī.

Teroraksts notika Bastīlijas dienas noslēgumā, kurā francūži atzīmē sekulārās republikas dibināšanu un atzīmē tās galvenās vērtības brīvību, vienlīdzība un brālību ("Liberte, Egalite, Fraternite"). Daudzi sociālajos tīklos pauž pārliecību, ka šīs vērtības ir spēcīgākas par terorismu.

Kravas automašīnas vadītājs tika nošauts, kad bija nobraucis divus kilometrus cauri pūlim pa Nicas Angļu promenādi, kur simtiem cilvēku bija ieradušies uz Francijas nacionālo svētku Bastīlijas dienas uguņošanu. Šofera identitāte plašākai publikai vēl nav atklāta, bet zināms, ka kravas mašīnā tika atrasti 31 gadu veca tunisiešu izcelsmes francūža personas dokumenti.

Provansas-Alpu-Azūra krasta reģiona padomes prezidents Kristiāns Estrozī paziņojumā par reģiona galvaspilsētā Nicā notikušo uzbrukumu sacīja, ka kravas automašīnā bija "šaujamieroči" un "lielāki ieroči".

Neviens teroristu grupējums vēl nav uzņēmies atbildību par notikušo. Nicā notikušais uzbrukums ir trešais liela mēroga terorakts Francijā nepilnu 18 mēnešu laikā. Prokuratūra paziņoja, ka to izmeklēs pretterorisma izmeklētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!