Foto: AP/Scanpix

Terorists, kurš Francijas pilsētā Nicā ar kravas automašīnu brauca pa ļaužu pilnu ielu, nogalinot 84 cilvēkus, apturējis auto brīdī, kad kāds drosminieks uzlēcis uz automašīnas priekšējas daļas, mēģinot to apstādināt. Tieši tobrīd likumsargiem radusies iespēja teroristu neitralizēt, atsaucoties aculiecinieka Ērika Sioti pausto radio "Europe 1", vēsta izdevums "The New York Times".

Automašīnas vadītājs - Muhameds Lauežs Bulels – mēģinājis sašaut gan cilvēku, kurš bija uzlēcis uz automobiļa, gan policistus, kuri tobrīd bija ielenkuši auto, taču nevienam netrāpīja, pastāstījis Sioti, piebilstot, ka tobrīd savus ieročus lietā likusi arī policija.

"Es nekad neaizmirsīšu policistes, kura apturēja slepkavu, skatienu," paudis vīrietis.

Ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija.

Notikušo amatpersonas nodēvējušas par teroraktu.

Kā medijiem apstiprināja Parīzes prokurors Fransuā Molēnss, teroraktu pastrādājis tunisiešu izcelsmes francūzis Muhameds Lauežs Bulels. Šobrīd vēl tiek skaidrots, vai viņš darbojies vienatnē, taču Francijas premjerministrs Manuels Valss paziņojis, ka uzbrucējs bijis saistīts ar radikālo islāmu, turpretim Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs medijiem norādījis, ka nevar apstiprināt terorista rīcības motīvu saistību ar radikālo islāmu.

19 tonnas smago kravas automašīnu, kas tika izmantota uzbrukumā, terorists noīrējis 11. jūlijā, informējis prokurors Fransuā Mollēns. Saskaņā ar viņa pausto Bulels pa gājēju pilno ielu braucis aptuveni divus kilometrus – no 11 līdz 147 namam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!