Foto: Reuters/Scanpix
Tūkstošiem cilvēku otrdien Ruānas pilsētā atvadījās no priestera, kuru aizvadītajā nedēļā baznīcā nogalināja bruņoti vīri, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Publisko atvadīšanos Ruānas pilsētā Francijas ziemeļos, vadīja pilsētas arhibīskaps. Priestera bērēs bija ieradies arī Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs un vecākie Romas katoļu baznīcas garīdznieki.

Savukārt vēlāk privātā bēru ceremonijā no viņa atvadījās tuvinieki, informē BBC.

Jau ziņots, ka bruņotie vīri 26. jūlijā ienāca baznīcā dievkalpojuma laikā un sagrāba ķīlniekus – 84 gadus veco priesteri un četrus citus cilvēkus.

Policija norādījusi, ka uzbrukumu baznīcā sarīkoja 19 gadus vecais Abdels Maliks Nabils Petižans un Adels Kermišs. Abi vīrieši noslepkavoja baznīcas priesteri, pie altāra pārgriežot viņam rīkli.

Policija abus ķīlniekus "neitralizējusi" pēc tam, kad tie iznākuši laukā no baznīcas. Tāpat policija aizturējusi vēl divus cilvēkus, kas, iespējams, saistīti ar 26. jūlija ķīlnieku krīzi.

Uzbrucēji apgalvojuši, ka ir teroristu grupējuma "Daesh" biedri, neilgi pēc notikušā traģēdijas vietā paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands, ziņo "The Independent". Grupējums ir pasludinājis karu pret Franciju, norādīja prezidents, uzsverot, ka teroristi tiks apkaroti ar visiem iespējamiem līdzekļiem.

Minūti pēc Olanda uzstāšanās "Daesh" uzņēmās atbildību par notikušo uzbrukumu, tā realizētājus nodēvējot par "Islāma valsts karavīriem", ziņo "The Independent".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!