Kopš svētdien aptuveni 20 Sīrijas lielākie opozīcijas grupējumi apvienoja spēkus Alepo aplenkuma pārraušanai, kas līdz šim vēl nebija pieredzēts, tiem izdevies pārņemt vairākas pilsētas dienvidaustrumu daļas. Patlaban gan opozicionāru tālāku virzību apturējuši Krievijas gaisa spēku uzlidojumi, kuri atbalsta Sīrijas armijas, Irānas šiītu un Libānas "Hezbollah" kaujinieku apvienotos spēkus.

Pēdējās diennakts laikā pilsēta piedzīvojusi konstantu bombardēšanu, artilērijas uguns apmaiņu, kā arī dažādos rajonos sprāgušas ar sprāgstvielām piepildītas pašnāvnieku vadītas automašīnas. Tāpat opozīcija stratēģiski svarīgajā Alepo Ramusehas rajonā uzspridzināja zem Sīrijas armijas pozīcijām izraktu tuneli.

Patlaban kaujās par Sīrijas lielāko pilsētu varētu būt iesaistīti pat 10 000 kaujinieku, atsaucoties uz kāda grupējuma pārstāvja teikto, ziņo BBC. Organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" to nodēvējusi par visu laiku lielāko militāro operāciju Sīrijas pilsoņkara laikā.

Ziņots, ka opozīcijas grupējumi svētdien ap pusdienas laiku vienlaicīgi izvērsa uzbrukumu valdības spēku kontrolētajai teritorijai uz dienvidiem no Alepo aptuveni 20 kilometrus garā frontes zonā. To vidū ir gan Rietumvalstu atbalstītie liberālie opozicionāri, gan džihādisti, kurus gan Sīrijas valdība, gan Rietumvalstis uzskata par teroristiem.

#شاهد: استهداف #بيك_آب للمرتزقة الروافض بصاروخ #فاغوت على طريق #الراموسة جنوب مدينة #حلب#الجيش_الحر || #الفوج_الأول pic.twitter.com/TxsUvuIizw
— مـــازنْ عَلـوشْ (@mazenaloush) August 3, 2016

#Syria #Syr #Aleppo Anyone know if this is a new/old video? SVBIED by Terrorist. pic.twitter.com/dJBASqWhX7
— Ivan Sidorenko (@IvanSidorenko1) August 3, 2016

Militārās operācijas laikā ielenktajā Alepo austrumu daļā civiliedzīvotāji, tostarp bērni, vāc un dedzina riepas, lai ar biezo melno dūmu palīdzību atturētu Sīrijas un Krievijas gaisa spēkus no pilsētas bombardēšanas.

Tiek lēsts, ka valdības spēku kopš jūlija beigām ielenktajā pilsētas austrumdaļā varētu atrasties līdz pat 250 000 cilvēku. Ielenktajā pilsētas daļā faktiski nav pārtikas, beigusies degviela, kā arī dienā tiek piedzīvoti 20 līdz 30 Krievijas spēku uzlidojumi, raksta BBC.

#شاهد: استهداف قاعدة #كورنيت بصاروخ #تاو على سطح مباني الضباط في حي #حلب_الجديدة غربي #حلب#الجيش_الحر || #جيش_النصر pic.twitter.com/MolWvKJ0v8
— مـــازنْ عَلـوشْ (@mazenaloush) August 3, 2016

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!