Foto: Publicitātes attēli

Krievijas dienvidu pilsētā Volgogradā atrasts sen par mirušu uzskatīts zēns pēc tam, kad viņš bija aizbēdzis no čigānu apmetnes un nelegāli ielauzies pagulēt kādā busiņā. Tur viņu aizturējusi policija, raksta Kremļa finansētais medijs RT.

Dabīgais blondīns nogādāts iecirknī, un policisti vaicājuši uzrādīt personu apliecinošus dokumentus, taču jaunais vīrietis norādījis, ka viņam tādu nav, taču viņš esot čigāns Dmitrijs Mihejs. Kad policisti viņam nenoticējuši, viņš atzinis, ka atceras, ka reiz saukts par Vasīliju, taču tas esot bijis sen, vēl pirms čigāni viņu nozaguši, kādā reizē dodoties mājās no tirgus, kur viņa māte bijusi pārdevēja.

Policija tūlītēji uzsākuši pazudušo cilvēku reģistra pārbaudi. Meklēšanu atviegloja ne tikai vārda zināšana, bet arī liela dzimumzīme uz puiša krūtīm.

Drīz vien Krievijas tiesībsargi atrada potenciālo kandidātu. Pirms 16 gadiem nelielajā Šaktu pilsētā aptuveni 350 kilometrus no Volgogradas bija pazudis sešus gadus vecs zēns Vasīlijs Musofranovs, kuram trūkuši divi apakšējie priekšzobi, un bijusi liela dzimumzīme uz krūtīm. 2002. gadā pazudušā zēna meklēšana tika pārkvalificēta par slepkavības izmeklēšanu, taču tā arī nekad netika atrisināta.

Iegūtā fotogrāfija policistus pārliecinājusi, ka atrastais patiesi varētu būt Musofranovs. Faktu apstiprināšanai tika atrakti iespējamā jau sen mirušā puiša tēva pīšļi un veikta DNS salīdzināšana. Rezultāti bijuši pozitīvi.

Dažu dienu laikā pilsētas čigānu kvartālā aizturēta 48 gadus veca sieviete un 46 gadus vecs vīrietis, kuri pilnībā atzinuši vainu zēna nolaupīšanā. Vasīlijs pēc policijas teiktā viņus saucis par tēvu un māti, bet viņu bērnus par brāļiem un māsām.

Foto: Publicitātes attēli

"Es sākumā biju nobijies, bet pieradu," laiku īsi pēc nolaupīšanas kaimiņvalsts žurnālistiem raksturojis nu jau 22 gadus vecais puisis. Lai nevienam nerastos aizdomas, nolaupītajam zēnam nokrāsoti melni mati un viņš nav laists skolā. Līdz ar to Vasīlijs neprot ne lasīt, ne rakstīt, kā arī nepazīst pulksteni.

No sešpadsmit gadu vecuma viņš bijis spiests strādāt, nopelnīto atdodot "mātei", bet pirms aptuveni gada nolēmis bēgt. Kopš tā laika viņš dzīvojis, darīdams gadījuma darbus un ubagodams.

Abi Vasīlija īstie vecāki, kuri savulaik aizrāvušies ar alkohola pārmērīgu patērēšanu, ir miruši. Savukārt vienīgā tuvā radiniece tante Jeļizaveta Bogomolova ir piekritusi iemācīt jauno vīrieti lasīt un rakstīt, bet atteikusies viņu izmitināt.

Līdz ar to pēc ilgiem gadiem atrastā jaunā vīrieša liktenis patlaban ir pavisam neskaidrs, norāda RT. Viņš šobrīd izmitināts kādā audžuģimenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!