Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) savā tīmekļa vietnē publicējis paziņojumu, ka tam ir izdevies novērst Ukrainas varasiestāžu plānotu teroraktu okupētajā Krimā un aizturēt pussalā iefiltrējušos Ukrainas izlūku.

Ukrainas Aizsardzības ministrija šīs apsūdzības gan ir noraidījusi.

Kā apgalvo FDD, uzbrukumus bijis paredzēts vērst pret kritiski nozīmīgiem infrastruktūras objektiem un tos plānojusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Diversiju mērķis – destabilizēt sociāli politisko situāciju pirms federālajām un reģionālajām vēlēšanām, skaidro FDD.

Operatīvo pasākumu rezultātā naktī uz 7. augustu FDD darbinieki Armjanskas rajonā atklājuši diversantu grupu. Operācija laikā apšaudē gājis bojā viens FDD darbinieks. Sadursmes vietā atrasti pašdarināti spridzekļi, mīnas, granātas un speciālie ieroči, kādi esot Ukrainas specvienību bruņojumā.

FDD izdevies sagraut Krimas pussalā izveidotu Ukrainas izlūkdienesta aģentu tīklu, aizturot Krievijas un Ukrainas pilsoņus. Viens no aizturētajiem ir teroraktu organizētājs Jevgenijs Panovs, kurš ir Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes darbinieks no Zaporožjes apgabala, teikts FDD vietnē.

Naktī uz 8. augustu FDD novērsis vēl divus Ukrainas diversantu grupu mēģinājumus iekļūt pussalā, apgalvo Krievijas dienests. Ukraiņu diversantu ielaušanos pussalā piesegusi masīva apšaude no Ukrainas puses, kurā gājis bojā Krievijas karavīrs.

Ukrainas Aizsardzības ministrija šo FDD paziņojumu nosauca par melīgu informāciju, ziņo "Reuters".

Tikmēr Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN norāda, ka notikušais varētu būt Krievijas specdienestu provokācija, atgādinot, ka tāda taktiku, lai iegūtu formālu iemeslu uzbrukumam Polijai, 1939. gadā Rīkojusi nacistiskā Vācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!