Ziemeļkorejas vadītājs Kims Čenuns ir uzsvēris nepieciešamību pastiprināt šīs valsts kodolbruņojumu, otrdien ziņoja valsts mediji pēc tam, kad Ziemeļkoreja pirmdien izmēģināja trīs ballistiskās raķetes.

Kims aicināja armiju turpināt Phenjanas kodolieroču attīstīšanu pēc tam, kad bija devis pavēles veikt ballistisko raķešu izmēģinājumu.

Jaunais ballistisko raķešu izmēģinājums bija spēka demonstrācija laikā, kad Ķīnā notika G20 samits.

"Viņš uzsvēra nepieciešamību turpināt vienu pēc otra brīnumainos sasniegumus kodolbruņojuma pastiprināšanā šajā vēsturiskajā gadā," vēstīja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Kims vadīja armijas šaušanas mācības ar mērķi pārbaudīt "vienību spējas" un "darbībai dislocēto uzlaboto ballistisko raķešu" precizitāti, piebilda KCNA.

Kims, raksturojot šo raķešu kaujas sniegumu kā "perfektu", pauda "lielu gandarījumu" par ballistisko raķešu veiksmīgo izmēģinājumu.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija izteica pieņēmumu, ka izmēģinātās raķetes bija "Rodong" ar 1000 kilometru darbības rādiusu. Tās bez brīdinājuma kuģu satiksmei tika izšautas Japānas virzienā un nokrita Japānas ekskluzīvajā jūras ekonomiskajā zonā.

ASV un Japāna izteica protestu pret šo raķešu izmēģinājumu un pieprasīja to apspriest ANO Drošības padomes sēdē, kas sanāks otrdien.

Ziemeļkoreja šogad veikusi vairākus ballistisko raķešu izmēģinājumus, pārkāpjot ANO rezolūcijas, kas tai aizliedz veikt šādus izmēģinājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!